زکات علم

علی(ع) می‌فرمایند: «زَکَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُهُ ؛ زکات علم، پخش کردن آن است.»

زکات علم

علی(ع) می‌فرمایند: «زَکَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُهُ ؛ زکات علم، پخش کردن آن است.»

زکات علم
حقیر احد ایمانی، در این وبلاگ تخصّصی، حاصل تحقیقات خود را تقدیم دانش‌پژوهان و حقیقت‌جویان می‌کنم. باشد که خداوند متعال نیز این بنده‌ی ناچیزش را از علم خویش برخوردار کند.
۱۷ مهر ۰۱ ، ۲۳:۴۵

اوضاع آخرالزمان

اوضاع آخر الزمان

 

عن رَسُولِ اللَّهِ قَالَ:

«إِنَّ مِنْ أَشْرَاطِ السَّاعَةِ إِضَاعَةَ الصَّلَوَاتِ وَ اتِّبَاعَ الشَّهَوَاتِ وَ الْمَیْلَ إِلَى الْأَهْوَاءِ إِلَى أَنْ قَالَ فَعِنْدَهَا یَکُونُ أَقْوَامٌ یَتَعَلَّمُونَ الْقُرْآنَ لِغَیْرِ اللَّهِ وَ یَتَّخِذُونَهُ مَزَامِیرَ وَ یَکُونُ أَقْوَامٌ یَتَفَقَّهُونَ لِغَیْرِ اللَّهِ وَ تَکْثُرُ أَوْلَادُ الزِّنَا وَ یَتَغَنَّوْنَ بِالْقُرْآنِ إِلَى أَنْ قَالَ وَ یَسْتَحْسِنُونَ الْکُوبَةَ وَ الْمَعَازِفَ وَ یُنْکِرُونَ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ إِلَى أَنْ قَالَ فَأُولَئِکَ یُدْعَوْنَ فِی مَلَکُوتِ السَّمَاوَاتِ الْأَرْجَاسَ الْأَنْجَاسَ.» (وسائل الشیعة؛ ج‏17 ؛ ص310)

ترجمه:
«از شروط ساعت (زمان قیامت یا ظهور) است ضایع کردن نمازها و پیروی شهوات و میل به هواهای نفسانی؛ تا آنجا که فرمود: در آن هنگام، گروههایی هستند که قرآن را برای غیر خدا می
آموزند و آن را با آهنگ میخوانند. و گروههایی خواهند بود که تفقّه میکنند (فقه میآموزند یا اجتهاد میکنند) برای غیر خدا. و فرزندان زنا زیاد میشوند. و قرآن را با صوت غنا میخوانند. تا آنجا که فرمود: کوبه(نَرد یا طبل) و معازف (طبلها یا طنبورها یا دفها) را نیکو میشمارند و تحسین میکنند؛ و امر به معروف و نهی از منکر را زشت میشمارند؛ تا آنجا که فرمود: پس اینها در ملکوت آسمانها، پلیدان و نجسها خوانده میشوند.»

توضیح:

در این حدیث، که در آن، مفاسد آخرالزمان شمارش شده، تصریح شده که در آخر الزمان، مردمانی خواهند بود که کوبه و معازف را از امور خوب و نیکو خواهند شمرد.
کوبه، در لغتنامه
ها معنی شده است به سه چیز؛ نَرد، شطرنج و برخی از آلات موسیقی. البته قول غالب، آن است که کوبه عبارت است از سازهای کوبهای مثل طبل و دف و دایره و ضرب و امثال اینها.

معازف نیز به گروهی از سازها گویند. لغتنامهها آن را طنبور یا دف دانستهاند؛ به احتمال زیاد، عبارت است از طنبور و سازهای همانند آن مثل بربط و گیتار و دوتار و سهتار و ... .

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی